Budakeszin, a szennyvíztisztító telep munkatársa igencsak meglepődött, amikor leereszkedve az aknába furcsa zajokat, morgást, ismeretlen eredetű röfögést hallott…
A bűn rossz, csíkos hátú kis vadmalac szó szerint csőbe húzta az őt megtaláló mesterembereket. A kaland szerencsés véget ért a Budakeszi Vadasparkban.

Az a nap is úgy indult, mint a többi. Magyar Zoltán lemászott a csatorna aknába, hogy átellenőrizze a csövek állapotát, helyzetét. Már akkor meghallotta a furcsa neszezést, és mivel a csövek egyáltalán nem adnak ki magukból hangot – állatbarát lévén – rögtön tudta, hogy itt bizony egy menteni való kisállatról lesz szó, csak azt nem tudta pontosan, milyenről. Amikor megpillantotta a bajba került apróságot, már nem volt kérdés: a mentőexpedíció életbe lépett! Igen ám, de a malacka amilyen kicsi volt, olyan gyors! Az ember látványától még jobban megijedt, rémülten rohangált ide-oda a csőben, és kétségbeesetten visítozott, esélye sem volt a szabadulásra.

Zoltán a kollégájával órákon át próbálta elkapni a kis csibészt, aki az utolsó pillanatban mindig elslisszolt előlük. Végül sikerült lezárni a kb. 30 méteres cső egyik végét egy ponyvával, a másiknál Zoltán térdelt, és kitartóan várt. A kismalac egyre bátrabb lett, mindig egy kicsit közelebb jött, míg végül a megfelelő pillanatban sikerült elkapni!

A visítással mit sem törődve kimentették a bajba került malackát, és előzetes egyeztetés után behozták a Budakeszi Vadasparkba. „Macskahordozóval érthető módon nem készültünk, de a furgon csomagterében, a szerszámos dobozok, zsákok mellett biztonságban el tudtuk szállítani az apróságot a vadasparkba.” – mondta Zoltán – „Ha ekkorka maradna, biztosan megtartanám, annyira aranyos! Nagyon életrevaló, és bűn rossz! Biztos vagyok benne, hogy a testvérei lökték az aknába, mert nem bírták elviselni a csintalanságait…” – nevet Zoltán.

Az előbbieket mi is csak megerősíteni tudjuk: a kismalac gyönyörű, formás, egészséges, életrevaló, bár csak akkora, mint egy macska, úgy harcol az életéért, mint egy tigris! Megsimogatni se hagyja magát, mérgesen odaharap és visít... ő egy nagyon-nagyon vad vadmalac. Nem dadogtunk, így van!

Forrás: Vadaspark Budakeszi