A Kőrös-hegyi Fogadó és a Baskói Tábor 2014. július 13-19. között vadásztábort szervezett Baskón, a Dél-Zemplén szívében megbúvó, alig 200 lelket számláló, csendes zsákfaluban.

A Kőrös-hegyi Fogadó részeként 2013-tól működő tábor tökéletes helyszíne a természethez kapcsolódó programok megvalósításának.

A programon a 10-16 év közötti, vadászat iránt nyitott korosztály vett részt. A családias kis csapat nagy részének nem volt korábban a vadászattal kapcsolatos tapasztalata, így lelkes, tanulni vágyó csoport gyűlt össze erre az intenzív hétre.

A gyerekek különböző előadásokat hallgathattak a gyakorlatban régóta járatos előadóktól. A program sikeréhez hozzájárult többek között Tóth Á. Dénes, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadászkamara titkára a hazánkban vadászható vadfajokról tartott előadásával. Varró Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vadászati főfelügyelője, trófeabírálatról szóló előadásával. Wallendums Péter, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke vadászattal kapcsolatos történeteivel, továbbá Bán Beatrix, a Diana Vadászhölgy Klub országos elnöke afrikai vadászatairól szóló előadásával. Baló Attiláné Judit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diana Vadászhölgy Klub vezetője férjével, Baló Attilával íjász bemutatójukkal színesítették a tábor programjait.

A vadásztábor csapata változatos, élményekben gazdag programokat kínált a gyerekeknek, melyek közül a legnépszerűbbeknek az alkonyati cserkeléssel összekötött vadles és a terepjáróval történő vadetetés bizonyultak, melyek a Dél-Zempléni Földtulajdonosok Vadászati Közösségének felügyelőbizottsági elnökével, Hegedűs Szilárddal és a vadászterület hivatásos vadászainak közreműködésével valósultak meg.

A biztonságos lőfegyverhasználattal kapcsolatos tudnivalókat a szerencsi, Levente Lőtéren tett tanulmányi kirándulás alkalmával sajátíthatták el a fiatalok, Jolsvay János lőtérvezető bemutatójának segítségével.

A szokványos, vadászattal kapcsolatos programelemeken kívül különleges élményt nyújtott e generáció számára az airsoft taktikai játék, valamint az innovációs sporteszközökkel színesített csapatstratégiai játékok sora, és a fogadó tópartján megrendezett horgászverseny az elmaradhatatlan halászlé- és slambuckészítéssel.

A különböző településekről érkező gyerekek a vadásztábor folyamán összekovácsolódtak, saját elmondásuk szerint egy „varázslatos kalandban” volt részük, és már alig várják, hogy újra részesei legyenek ennek az élménynek.

Búcsúmottónk: „JÖVŐRE UGYANITT! ERDŐN, MEZŐN, BASKÓN!”

Hegedűs Viktória
programszervező

Forrás: Borsodivadász