Javult a koponyaműtéten átesett vadőr állapota, aki már kommunikál környezetével - mondta a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház megbízott főigazgatója kedden az MTI-nek.
Kövesdi József tájékoztatása szerint a férfi már nem szorul intenzív osztályos ellátásra, ezért délután a gyulai megyei kórházból mentőhelikopterrel átszállították a területileg illetékes békéscsabai városi kórházba.

A megbízott főigazgató hozzátette: a beteg fejsérülése súlyos volt, ezért a műtétet követően hosszadalmas ellátásra és rehabilitációra lesz szüksége.
A vadőrt szombaton Bélmegyeren vadászat közben találta fejen egy lövedék. A vadászbaleset miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt, őzbak-bérvadásztatás közben. A vadőr - aki maga is vadászként volt jelen - egy leadott lövés nyomán súlyos életveszélyes fejsérülést szenvedett. Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere eddig tisztázatlan okból elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárásban vizsgálja, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.

Forrás: MTI