Az eljárás adatai szerint saját készítésű íjával engedély nélkül ejtett el egy őzet az az 55 éves ábrahámhegyi férfi, aki ellen orvvadászat bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás 2014 júliusában a Tapolcai Rendőrkapitányságon.


Az illetékes vadásztársaságtól érkezett a bejelentés a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére 2014. július 22-én, miszerint Ábrahámhegy külterületén egy engedély nélkül felállított vadászlest találtak etetővel együtt. A nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség birtokába, melyek alapján az 55 éves ábrahámhegyi V. László volt gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmény elkövetésével.

A férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, hogy korábban hivatásos vadász volt, sőt versenyszerűen íjászkodott is, s mivel nagyon szereti a vadhúst, gondolta felállít egy vadászlest és kialakít egy etetőt is hozzá. Az eljárás adatai szerint 2013. novemberében a gyanúsított nyílvesszővel meglőtt egy őzet. A sutát kizsigerelte, majd pörköltet készített belőle.
A V. László ellen orvvadászat bűntette miatt folytatott nyomozást a Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a napokban befejezte, s az ügyet vádemelési javaslattal továbbította a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Forrás: Napló