Vadászkürtös térzenével és a Magyarországon vadászható állatfajok elejtett példányainak bemutató terítékével kezdődött meg szombaton Hajdúnánáson a 12. regionális vállalkozói nap és termékkiállítás, illetve a hajdú-bihari vadásznap most első alkalommal közösen megrendezett programsorozata.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett változások - amelyek közül kiemelte a szakképzés és a felnőttképzés átalakítását - fenntartható pályára állítják a gazdaságot.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy "a nemzet, az ország, a társadalom akkor tud jól működni, ha a polgárai, akik alkotják, jól érzik magukat". Ahhoz pedig, hogy jól érezzék magukat, az olyan rendezvények is hozzájárulnak, mint a hajdú-bihari vadásznapok és a vállalkozói találkozó - tette hozzá a kamara elnöke.

Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta, hogy a vadászati ágazat évente 22-23 milliárd forintot termel. A vadgazdálkodás javításához véleménye szerint hozzájárulhat majd a vadászati törvény jövő évre tervezett módosítása.

A rendezvény megnyitója után a közönség előtt szabadon engedtek három, korábban sérült egerészölyvet, amelyeket a hortobágyi madárkórházban gyógyítottak meg.
A hajdúnánási fürdő fesztiválterületén több tucat vállalkozás mutatja be termékeit, szolgáltatásait a regionális vállalkozói napon.

Forrás: MTI