Borongós délelőtt, mosolygós arcú, népviseletbe öltözött hölgyek és urak - ez a kép fogadta a szeptember 6-án Ludasszállásra (Bács-Kiskun megye) érkező látogatókat. Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a ma már hagyománynak számító évadnyitó vadászünnepséget.

A rendezvény szülőatyja, Tóth Kálmán lapunknak elmondta, micsoda összefogást és kitartást igényelt a kis kápolna rendbehozatala és eme jeles ünnep megszervezése. Többek közt azt is elárulta, hogy feltett szándéka egy alapítvány létrehozása, mert szívügye a kápolna sorsa és a régi vadászhagyományok felelevenítése és megtartása.

A rendezvény nyitásaként a Bács megyei kürtegyüttes szignálját halhattuk. Köszöntőt mondott dr. Réfy Miklós, Font Sándor országgyűlési képviselő, és Török Ferenc, Kalocsa polgármestere. A vadászhimnuszt Szeredy Krisztina énekelte, a misét dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta. Bán Beatrix, a VKE Diana Vadászhölgy Klub elnöke szívbemarkoló verssel örvendeztette meg a jelenlévőket.

A kapitális gímbika behozatala után, amely a Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság területén esett, Hubertus kereszt arany fokozatával tüntették ki Kákonyi Károlyt, dr. Réfy Miklóst, Kovács Ferencet, és Kovács Gábort.

Az évadnyitó ünnepség zárásaként pedig Tóth Kálmán vendégül látta és további nagyszabású programokkal örvendeztette meg vendégeit szakmári vadászházánál, ahol Hídvégi Béla, az SCI örökös elnöke, nemzetközi hírű vadász, író mondott köszöntőt.

A kápolna mögött felállított sátornál feltálalt ebédhez Szomor Dezső szilaj bikát adományozott, melyből régi recept alapján bográcsgulyás készült, amit dr. Mészáros István c. prépost, templomigazgató szentelt meg. Az ízletes fogás Németh József keze munkáját dicséri.

Forrás: HuntingPress