A jövőre már nagykorúságát ünneplő rendezvénynek szeptember 20-án a Lajta Hanság Zrt. Majoroki Lőtere adott otthont.
A vadásznap a Mosonmagyaróvár környéki vadásztársaságok, bérkilövő társaságok és a szervező Lajta-Hanság Zrt. részvételével zajlott. Összesen 17 társaság tette tiszteltét.

A programot a Lővér Vadászkürtösök szignálja nyitotta meg, majd dr. Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a rendezvény fővédnöke és prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora szólt az érdeklődőkhöz. A vadásznap különlegességét a koronglövő verseny adta, amely során a vadásztársak összemérhették az idény előtti felkészültségüket. Az agyaggalamb vadászattal párhuzamosan a szakácsok is megkezdték a saját versenyüket.

Az ebédhez a nótát a Kimlei Harmonika együttes szolgáltatta, majd a kitüntetések, jutalmak átadása következett. A puskaforgatók, illetve a különböző vadételek és elkészítőik díjazásra is az ebédet követően került sor. A nap folyamán a szervezők tombola vásárlásra adtak lehetőséget, kisorsolásra kerültek a társaságok által felajánlott vadászatok, elejtések, illetve a terület nélküli csoportok által felajánlott tárgynyeremények.

A tombolákból befolyt összeget (385 ezer Forint és 10 Euro) a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet főorvosa vehette át, aki megköszönte a vadászoknak a már hagyománnyá vált önzetlen segítséget.

A következő napirendi pontban Mikola Géza, a kynológia bizottság elnöke tartott vadászkutya bemutatót két magyar vizslája közreműködésével. Az látogatóknak egész nap hintózásra, légpuskalövészetre, a gyerekeknek arcfestésre nyílt lehetősége. Akinek pedig nem volt elég a versengésből elméleti, vadászati szakmai versenyben mérhette össze tudását vadásztársaival.

A nap folyamán mindenki büszkén mutatta meg a bőgésben elejtett bikáinak agancsait, a repertoár folyamatosan nőtt, az aznap reggel lőtt, vagy sikeres utánkeresést követően „megérkező” agancsosokkal.

További képek itt!


Forrás: HuntingPress