Az Országos Magyar Vadászkamara Százhalombattán megismételt országos küldöttközgyűlésén megválasztották a Vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottság, valamint a Vadászati hagyományokat ápoló és kulturális bizottság elnökét is. Az eredmények az alábbiakban olvashatók.

Az Országos Magyar Vadászkamara április 25-én megtartott tisztségviselő-választásakor két nyitott kérdés maradt: a Vadászati hagyományokat ápoló és kulturális bizottságnak, valamint a Vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottságnak – az első sikertelen szavazás miatt – ugyanis nem lett új elnöke, ezért október 10-re, Százhalombattára újra összehívták az országos küldöttközgyűlést.

A meghívott megyei küldöttek öt napirendi pontot tárgyaltak, szavaztak az alapszabály módosításáról, a Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadásáról, valamint a két, eleddig betöltetlen bizottsági elnöki posztra jelölt aspiránsokról is döntöttek.
A Vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottság új elnökének – Feiszt Ottó ellenében – dr. Király Istvánt, az OMVK Tolna megyei Területi Szervezetének titkárát, a Vadászati hagyományokat ápoló és kulturális bizottság vezetőjének pedig –Kun Edittel szemben – Oláh Csabát, a Vadászati Kulturális Egyesület elnökét választották meg. A szavazás eredményének ismertetését követően Oláh Csaba lapunknak röviden elmondta, hogy a vadászati kommunikáció, az ifjúságnevelés, valamint a gasztronómia terén szeretne hatékonyabban közreműködni a vadászat társadalmi megítélésének javításában és egy vadászhagyományokat, vadászszokásokat összefoglaló tájékoztatófüzet elkészítése is a tervei között szerepel.

Forrás: HuntingPress