Az Egererdő Zrt. Vasútüzeme 2014.október 11-én, szombaton rendezte meg a szilvásváradi Kisvasúti Napot.


Előző este szintén Szilvásváradon tartotta az Országos Erdészeti Egyesület Kisvasúti Szakosztálya évenkénti találkozóját.
A szombati rendezvény megnyitóján dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Méltatta a vasútüzem munkatársait, hiszen uniós segítséggel és saját beruházások keretében, az ő fáradhatatlan munkájukkal folyamatosan újul meg a gördülőállomány, a pálya és a kiszolgáló épületek összessége. Szilvásváradon az átalakított hibrid mozdony a pálya 60 százalékát elektromosan hajtva teszi meg, ezzel a környezetet kímélve, míg a felújított kocsik az utasok kényelmét szolgálják. Az indító és fogadó állomások felújításuk után nem csak megszépültek, de a mozgásukban korlátozottaknak is lehetőséget teremtenek a kisvasutazás örömeinek átélésére.

Jó időt kaptak ajándékba, akik kilátogattak a Kisvasúti Napra, így nagy örömünkre több mint kétezren utaztak szombaton. A vonatozáson kívül az őszi Szalajka-völgyben rengetegen látogatták meg a Szabadtéri Erdészeti Múzeumot, és az ott ideiglenesen felállított vasúti terepasztalt is. Vasárnap is szép számmal keresték fel az ország talán legismertebb kisvasútját.

Az elkövetkezendő hétvégékre is hasonló jó időt jósolnak, így aki teheti, látogasson el még idén a Szalajka-völgybe! Az Egererdő Zrt. várja a pihenni vágyókat!

Forrás: Egererdő Zrt.