Vaddisznót gázolt a Székesfehérvárról Tapolcára közlekedő személyvonat, a baleset miatt késtek a vonatok az észak-balatoni vonalon - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A Badacsonyörsnél történt baleset következtében a motorvonat üzemanyagtartálya megsérült, így a vonat nem tudta folytatni útját. Két vonatnál emiatt órás késések voltak. Egy Tapolcáról Székesfehérvárra közlekedő személyvonatnak is a térségben kellett várakoznia, Révfülöp és Badacsonytomaj között nem közlekedhettek a vonatok.
Az elgázolt vadállat kimúlt, a vonaton senkinek nem esett baja.

Frissítés:
Újraindult a vonatközlekedés az észak-balatoni vonalon

Újraindult a vonatközlekedés az észak-balatoni vonalon, ahol korábban egy elgázolt vaddisznó miatt állt a forgalom - közölte a Mávinform csütörtök este az MTI-vel.
A Székesfehérvárról Tapolcára közlekedő személyvonat Badacsonyörsnél gázolta el az állatot, a baleset következtében a motorvonat üzemanyagtartálya megrongálódott. A motorvonat szerelvényét elvontatták.
A kiszivárgott üzemanyagot a katasztrófavédelem távolítja el. A vasútvonalon újraindult a közlekedés, de egy-egy vonat másfél órát késik - írta a Mávinform.

Forrás: MTI