A székelyudvarhelyi városi kórházban kezelik azt a 25 éves erdőszentgyörgyi fiatalembert, akire vadászás közben támadt rá a medve. Nincs életveszélyes állapotban, de a támadás nyomai megmaradnak: a medve szájától füléig felhasította az arcát.

Január 18-án egy csapat vadászni indult Kissolymoson. A hajtók közt volt a 25 éves erdőszentgyörgyi Ișa Florin, aki nem vette észre, hogy az egyik bokor mögött egy medve lapul. Miután elhagyta a bokrot és visszafordult, akkor vette észre a vadállatot: a medve már két lábon állt, majd leütötte a férfit. A vadászcsapat látván a támadást, puskákkal elriasztotta a medvét, így az nem tudott ismét lecsapni Florinra.

Vasárnap délben azonnal a székelyudvarhelyi kórház fertőző osztályra szállították a szerencsétlen medvetámadást elszenvedő fiatalembert, mondta el portálunknak dr. Keszeg János szájsebész-fogorvos. „A medve ütése miatt nem került életveszélyes állapotba, inkább a vérzés miatt volt nagy a veszély” – közölte Keszeg János.

„Vaddisznóra szerettünk volna lőni, egy kicsit kinnébb mentem egy bokornál, és amire észrevettem, a medve már elém szökött. Egyáltalán nem láttam, hogy ott van, csak amikor visszafordultam. Olyan gyorsan történt, hogy megijedni sem volt időm. A medvét nem sikerült meglőni, vaddisznóra akartunk vadászni. Jelenleg nem fáj, sok fájdalomcsillapítót kaptam. Gyakran vadászok, most még nem tudom, hogy ezek után fogok-e vadászatra indulni” - mondta el portálunknak Ișa Florin, a baleset elszenvedője.

Miután ellátták a férfi sérüléseit, megkapta az ilyenkor szokásos veszettség elleni kezelést is.

Forrás: Mihir