A "legendás" orvvadászt először 27 év után fogta el a rendőrség azután, hogy a törvényszéki tudósok megvizsgálták a vad  maradványait


Az orvvadász, akit otthon, a Felföldön csak "szarvas villá"-nak hívtak, volt az első, akit az Egyesült Királyságban egy gímszarvas DNS-e alapján kellett üldözni.
James Kennedy, 70, aki a "5TAG" rendszámú autót vezette, bírságot kapott a Fort William-i bíróságon egy korábbi orvvadászat után, tavaly a 9000 hektáros Glenfinnan Estate területen.
Bűnösnek találták hatodik alkalommal, miután a szarvas DNS-e megegyezett a gépkocsiján megtalált vérfoltokkal.
Kennedyt akkor állította meg a rendőrség 2014. február 2-án, amikor egy kizsigerelt szarvast találtak a járműben. Kizsigerelte az állatot (eltávolította a belső szerveket), levágta a fejét és az alsó lábszárakat a hegyen.

Azt mondta tiszteknek, hogy az állatot egy másik helyen lőtte, ahol szabad volt lőni, és elmenekült a letartóztatásakor.
De két nappal később, a fejet és a szarvas egyéb maradványait megtaláltak a birtokon, és a mintát elküldtek elemzésre a skót Mezőgazdasági Tudományos Tanács laboratóriumába Edinburgh-ba.
Később a házkutatási során keresték Kennedy járművén a vérfoltokat, és a tudósok azonosították a gímszarvas maradványainak DNS-profiljával.
Kennedy, akinek bungalójára az volt kiírva ír nyelven, hogy „Szélhámos háza”, angolul pedig: szarvas háza, azt mondta tiszteknek, "Black Donald" vadját lőtte le, aki megengedte neki, hogy cserkeljen.

A bíróság azt is hallotta, hogy a helyi földtulajdonosok és vadőrök "készültségben" voltak, és látták, hogy hajtott kifelé a Fort William felé vezető úton.
Arnwar Dar, a védője, mondta, hogy ügyfele puskája megért 2.500 fontot, és 27 éve került bajba utoljára orvvadászat miatt, amikor börtönbe került három hónapra.
Richard Davidson serif megbírságolta Kennedyt 100 fontra, és elrendelte, hogy fizessen 70 fontot a szarvastehén birtoklásának értékeként. Azt is mondta, hogy foglalkozzanak az üggyel, finoman, mert Kennedy "jó munkát végez a közösségért", de hozzátette: "Úgy tűnik, a régi szokásai halálosan kemények. A jövőben szorítkozzon Fekete Donald földjére. "
Kennedy nyugdíjas vállalkozó, mondta a bíróságon kívül "Donald" a 90 éves gazda, aki megengedte neki, hogy vadásszon az ő földjén, Loch Morar szélén.
A helyi ingatlan tulajdonos, aki nem akarta, hogy neve elhangozzék, azt mondta: "James egy rendes srác, egy, legendás orvvadász, akit ismer az egész West Highlands. Azt hiszem, nagyon élvezi a "vadorzók hercege" nevet.

"Amikor a riasztások hallatszanak az összes birtokon, útközben az emberek csak azt mondják," Kint van", mintha ő lenne a német csatahajó, vagy valami hasonló. Mindenki tudja, hogy "ő" kicsoda. '' Auslan Cramb, skóciai tudósító

Forrás: Telegraph