Fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése és állatkínzás miatt emeltek vádat azzal a 43 éves férfivel szemben, aki 2013 őszén puskával fenyegetett meg három kirándulót Dunaalmás közelében.


A férfi hivatásos vadászként 2013. szeptember 14-én, az esti órákban Dunaalmás környékén a vadászati körzetben tartózkodott, ekkor a három kiránduló hazafelé tartott a falubeli kutya kíséretében - írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye. A kirándulók felmásztak a magaslesre, pár perc elteltével továbbmentek, ekkor ért hozzájuk az elkövető, aki a vadászlőfegyverét a sértettek felé tartotta, és üvöltve kérte őket számon, kinek az engedélyével tartózkodnak a területen.

Ezt követően a vadász arra utasította a sértetteket, feküdjenek a földre, különben agyonlövi őket. A két férfi és a nő félelmükben lehasaltak a földre, azonban a kutya is megijedt az agresszív viselkedéstől, elszaladt, ezért a férfi egy lövést adott le a kutyára. A sértettek hiába magyarázták, hogy csak kirándultak, a férfi azt állította, hogy orvvadászok, és több mint 10 percen keresztül fekvő helyzetben tartotta őket, miközben agyonlövéssel fenyegette őket.
A férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Forrás: Kemma