Több százezer forintos büntetést vagy börtönt is kaphatnak az illegális agancsozók, akik az egész erdőn végigűzik a szarvasokat a tízezreket érő agancsok miatt.
Mostanában vetik le az agancsukat a gímbikák, és emiatt nemcsak túrázók, hanem illegális agancsgyűjtők is nekivágnak az erdőknek. Az elmúlt napok szenzációjáról, a hatalmas, vonuló szarvascsordáról készült videóról pedig már hétfőn kiderült, hogy valószínűleg az agancsgyűjtők hajtották végig az úton a megijedt szarvasokat. Most az Országos Magyar Vadászati Védegylet is kiadott egy közleményt a témában: tudta, hogy ha elvisz egy elhullott agancsot az erdőből, valószínűleg büntetést is kap mellé?

Bárhol is talál egy agancsot, az a területen vadászó szervezet tulajdona, tehát ha elviszi és nincs erről engedélye, az lopásnak számít. Gyakori, hogy az illegális agancsgyűjtők végig is zavarják az állatokat az erdőn (valószínűleg ennek az eredményét látjuk a videón), mert a menekülés közben könnyebben leeshet az agancsuk, a kiürült erdőt pedig nyugodtan átnézhetik ezután – írja az MTI.

Forrás: MTI