Zalaegerszeg - Más birtokában lévő erdőket adott el az cecei férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat csalás miatt.
A vádiratba foglalt történet szerint a csalásokért és más bűncselekmény miatt többször elítélt, 57 éves I. Kálmán István 2013. május 5-én került kapcsolatba azzal a szombathelyi férfival, aki kivágásra alkalmas erdőterületeket keresett megvételre. I. Kálmán István Hottó mellett ajánlott fel két területrészt, ahonnan állítása szerint 500 köbmétert meghaladó mennyiségű fa termelhető ki. Az üzlet megköttetett, a vevő 4,8 millió forintot adott a faanyagért, előlegként közel 3,5 milliót ki is fizetett másnap. I. Kálmán István a szombathelyi vállalkozóval a következő napokban szerződést kötött egy pölsökefői területre is, ahonnan 1000 köbméter, összesen 7,5 millió forint értékű termelhető ki. I. Kálmán István mindkét esetben a szerződésben kijelentette, hogy a kitermelhető faanyag tulajdonával rendelkezik és az erdészeti hatóság engedélye is adott, illetve folyamatban van.

A vállalkozó elkezdte a fa kitermeltetését, ám rövid időn belül ezt a valódi tulajdonos fellépésre le kellett állítani. Ily módon a megállapodott famennyiség töredékéhez jutott hozzá. A történtek miatt I. Kálmán István kompenzációként Berzencén ajánlott fel kitermelhető erdőrészletet, 200 köbméter fával. Innen azonban csak 60 köbmétert lehetett kivágni, mert elérték a szomszédos területhatárt. Ezek után I. Kálmán István az által okozott közel 11 millió forint kárból 2013 végéig erdőrészlet átruházásával, készpénzzel, illetve faanyagban 3,3 milliót megtérített.
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte a történtek alapján az egerszegi járási ügyészség I. Kálmán István, mint különös visszaeső ellen folytatólagosan elkövetett csalás miatt emelt vádat a napokban.

Forrás: Zalai Hírlap