1370…ennyi kilométer állt még előttünk február elején mikor hajnali órákban elindultunk Németország nyolcadik legnagyobb városába, Dortmundba.
Ebben az időszakban rendezik Európa legnagyobb Vadászati és kutya kiállítását. Fáradságos és hosszadalmas utazásunkat némi hóvihar kíséretében, 12 óra autózás után Dortmund belvárosában próbáltuk kipihenni. Másnap hosszú nap várt ránk mivel a megbeszélt találkozónk volt a német DEVA (Deutsche Versuchs- und Prüf-Anstalt für Jagd- und Sportwaffwen) igazgatójával. Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani a céggel, mely az itthoni képzésben nagyon sok segítséget nyújt az iskolánknak.

A tárgyalás után közösen végigjártuk a kiállítás egy részét. Ezen kiállításon a főszerepet a vadászat szervezők, a különböző ruha gyártók, a vadászati kiegészítők és az autók kaptak. Megjegyezném, meglepően sok magyar kiállítóval és látogatóval futottunk össze a standok között. Fegyveres kiállítók inkább az egy hónappal később rendezendő IWA-ra készülnek, de ha a fegyvereknél tartunk itt debütált az új SAUER 404 vadászfegyver mely komoly érdeklődést vonzott maga után. Örömmel vettük kezünkbe és hallgattuk a SAUER cég képviselőjét, aki bemutatta nekünk a cég legújabb fejlesztéseit a 404-en. Este a fáradtságtól összeroskadtan ültünk a villamoson, amely a belvárosig vitt.

Kis városnézés után betértünk az Alex-be ahol megkóstolhattunk jobbnál jobb söröket. Másnap szintén korai kelés és egy finom reggeli után autóba ültünk és kilátogattunk a kiállítás területére. Ott tudtuk meg, hogy estére a Borussia Dortmund bajnoki meccset játszik. A 80.000 főt befogadó stadion az út másik oldalán van, de elkeserítettek, hogy jegyet ilyenkor lehetetlen vásárolni. Wilhelm Wiethaup német puskaművessel volt találkozónk. Megcsodálhattuk az egyedi készítésű vadászfegyvereit és beszélgettünk a jövőbeli közös célokról.

Úgy gondoljuk érdemes volt ilyen hosszú utat megtennünk sok újdonságot és érdekességet láttunk és jövőre szeretnénk újra Dortmundba látogatni…

Forrás: Diana SZKI