A barna medve április végén indult el Lengyelországból, és két határon át, körülbelül 250 kilométert tett meg, mire megérkezett a Kárpát-medencébe.
A mindenevő csúcsragadozó kellő szenzációt okozott hazánkban, a sajtó széltében-hosszában tárgyalta, latolgatta a vele való találkozás esélyeit. A nem remélt találkozástól a jelzett vidéken élő kisgyermekes szülők rettegtek leginkább, és vártak tanácsot és segítséget a szakértőktől. Ez utóbbiakból nem vagyunk túl jól eleresztve, hisz’ a legtöbben legföljebb a vadasparkokban láttak élő macit. A pénzes és szerencsés medveölők pedig többnyire tapasztalt vezetőkkel támogatva kerülhettek „szembe” a lesről a fenevaddal.
Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere a ForestPressnek elmondta, hogy az északról érkezett és jeladóval ellátott lengyel „állampolgárságú” medve időközben elhagyta az országot.

Az olvasó döntse el, hogy ez jó vagy rossz hír, mindenesetre a határ menti települések lakói ismét nyugodtan mehetnek erdőt járni, kirándulni, nem kell váratlan medvetalálkozástól tartaniuk.

Forrás: ForestPress