A Konzervatív párt alig pár napja nyerte meg a választásokat, és már munkához is láttak. A hétvégén már felröppent a hír, hogy visszaállítanák a rókavadászatot, amit még 2004-ben Tony Blair és Munkáspárt tiltott be.
Annak idején David Cameron, aki tagja volt a Heythrop Hunt vadászklubnak Oxfordshireben, ellenezte a törvény bevezetését és úgy nyilatkozott, Szilárd meggyőződésem, hogy az emberek szabadon vadászhatnak, ezért osztom a vadászati törvény miatt érzett frusztrációt".

Jeremy Hunt, a Konzervatív párt egyik képviselője a BBC Newsnight műsorában adott interjúban elmondta, hogy szavazásra kívánják bocsájtani a törvény hatályon kívül helyezését, és visszaállítanák a rókavadászatot.
Most, hogy a Toryk megszereztek 331 mandátumot, nem kényszerültek koalícióra lépni a Liberális Demokratákkal, így egyedül is el tudják törölni a törvényt. Persze hangsúlyozták, hogy ez szabad szavazás lesz, ami annyit jelent, hogy minden képviselő a saját lelkiismerete alapján szavazhat, nem lesz szankcionálva, ha valaki szembe megy a párttal.

Ez a lépés valószínűleg nagy ellenállásba fog ütközni az állatvédő aktivistákkal. Ricky Gervais, angol komikus a Twitteren posztolt videójával próbálja megmutatni, mennyire ellenzi a döntést.

Forrás: Angliai Magyar Rádió