Folyás külterületén a helyi vadászok tetten értek két férfit, akik engedély nélkül kilőttek egy őzbakot.


A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást.
A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 40 éves nagyhegyesi K. József és a 42 éves újszentmargitai Gy. Gáborral szemben.

A nyomozás adatai szerint június 17-én este egy vadász telefonon arról értesítette a Polgári Rendőrőrs járőreit, hogy Folyás külterületén visszatartanak két férfit, akik a helyi vadásztársaság területén engedély nélkül lelőttek egy őzbakot. A tettesek az elejtett vadat betették a gépjárművük csomagtartójába és a helyszínről el akartak hajtani, azonban a vadászok ebben megakadályozták őket. A helyszínre érkező rendőrök K. Józsefet és Gy. Gábort elfogták és előállították a Polgári Rendőrőrsre. A nyomozók a 40 éves nagyhegyesi és a 42 éves újszentmargitai lakost gyanúsítottként kihallgatták. A terheltek a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást augusztus 18-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Forrás: Vagy