22 csapat részvételével rendezték meg a Husquarna Magyarország Kft. fakitermelő versenyét, a Varbó-Fónagysági oktatási központ területén.
A versenyzők a klasszikus versenyszámokban (szerelés, kombinált és lánckímélő darabolás, döntés és gallyazás) mérték össze tudásukat. Az összetett versenyben a Nagy TMTA Kft. és Északerdő Zrt. közös csapata végzett az élen, megelőzve a Kazinc-Logger Kft. és Északerdő Zrt. szintén közösen indított csapatát, valamint a Spilák Kisgép versenyzőit.  Az egyéni összetett versenyben Kozák András (Tóth Kisgép) bizonyult a legjobbnak. A dobogóra még Dávid Gábor (Nagy TMTA Kft. és Északerdő Zrt.) és Gerőcs János (Kazinc-Logger Kft. és Északerdő Zrt. 2. csapat) állhatott fel.

Az erdészeti társaság támogatásával indult versenyzők kiemelkedően szerepeltek az egyéni versenyszámokban: a megszerezhető 15 dobogós helyből 12-t „gyűjtöttek be”. Dávid Gábor (Nagy TMTA Kft. és Északerdő Zrt.) megnyerte a lánckímélő darabolást és a szerelést, Kiss Attila (Nagy TMTA Kft. és Északerdő Zrt.) pedig a kombinált darabolást – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az erdőgazdaság humánpolitikai osztályvezetője.

Forrás: Északerdő Zrt.