Egy nap alatt kétszer támadott – vélhetően ugyanaz – a medve a szlovákiai Nagy-Fátrában lévő Fenyőházi völgyben. Először a huszonnyolc éves, Sobotište községből származó L. Tomášt támadta meg a veszélyes ragadozó múlt szombaton.

A megtámadott férfi vadász, a barátaival sétálni ment a völgybe, de majdnem tragédia lett a vége. A medve csúnyán összeharapdálta, a szemtanúk szerint több tíz méteren át vonszolta magával. Az eset után a kórház intenzív osztályára került, de szerencsére nincs életveszélyben.

Mindez délelőtt történt, de valószínűleg ugyanez a medve nem messze az első támadás helyszínétől délután is lecsapott. Ekkor az ötvennyolc éves M. Miroslavot támadta meg, aki elmondta, hogy pillanatok alatt játszódott le minden, „repültem, mint a rongy”. Miután a földre zuhant, sikerült a puskájával pofán vágnia az állatot, majd elmenekült. A medve a combján, kezén és a vádliján is megsebezte. A támadás egyedül érte, és a mobiltelefonja sem működött, úgyhogy saját erejéből kellett lakott területre jutnia.

Forrás: Cas.sk