Minden nap, amit vadászattal tölthetünk ünnep, ez most kivételesen összevágott Miklós nappal, amelyen a Vadcoop Bérkilövő Vadásztársaság „Mikulás napi” vadászaton vett részt Jászfényszarun a Jászfényszarui Vadásztársaságnál.


A vendégvadászok és a helyi tagok már régi ismerősként üdvözölték egymást és latolgatták az esélyeket a reggeli eligazításon. A Miklósokat külön fel is köszöntötték, és a társaság „házi Mikulása” sem feledkezett el a kissé didergős társaságról.

Mondják, hogy vadászatra van jó idő és még jobb idő! Ezen a vadászaton „csak” a jó időt küldtek az égiek. Az elszánt csapat és a profi hajtók a szeles, néha szemerkélős idő ellenére is megjártak minden bokor sort és kitapostak minden susnyást, nádfoltot. Nem hagyták ki a legsűrűbb részeket sem.

Az eredmény nem is maradt el, jó pár magasba törő kakast sikerült leszólítani. A kutyavezetők és kutyáik munkáját dicséri, hogy pár sebzett, már-már elveszettnek hitt madár is végül megkerült. A negyedik hajtás végére, kissé meg ázva bár, de boldogan állt a csapat a teríték mellett. A máglya fényénél, kalap emelve, mindenkit valami ünnepi melegség járt át.

Forrás: Vadászlap