A nagytarcsai lakosoknak már nappal is meg kell osztaniuk utcáikat és köztereiket, játszótereiket a környék erdőségeiből betelepülő vaddisznókkal.


Az éjszakai látogatásokat lassan kezdik felváltani a napközbeni megjelenések is, ami komoly problémák forrása lehet. Valószínűleg azért a játszóterek környékét „lepték el” a vaddisznók, mert itt a legtöbb az eldobált ételmaradék és a parkokat övező virágágyásokban is bőven találnak fogukra valót.

Az ilyen találkozások komoly veszélyt is hordozhatnak magukban, mert a lassan ellő, majd malacokat vezető kocák a legkisebb ellenséges lépésre agresszívan válaszolhatnak, védve ivadékaikat. Ezeken a helyeken sok a kutyasétáltató, amely újabb veszélyforrást jelent mind kutyára és a gazdájára, mind pedig a vaddisznókra nézve. A közúti vad és gépjármű találkozások gyarapodásáról már nem is szólva.

A Nagytarcsai FLEX Polgárőr Egyesület minden fórumon igyekszik tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tegyenek egy esetleges találkozáskor és aki látja az állatokat, hívja a járőr mobilt (06 20 235 9880) vagy a mezőőrt (06 70 456 8165).

Forrás: Nagytarcsai FLEX Polgárőr Egyesület