Kanizsai László csak csöves kukoricával etet, mint elmondta: embere válogatja, van aki szemes kukoricát használ.
A hivatásos vadász naponta bejárja területét és sorra látogatja az úgynevezett szórókat, ahol csak nyomokban lehet felfedezni az előző nap kitett eleséget. A jó kondíció megőrzéséhez a fagyos, havas hónapokban a vadállománynak szüksége van a takarmányozásra.


„Azt lehet látni minden egyes nap, a szórókon megjelenik 20–25 őz, ugyanannyi szarvas, több konda disznó, hogy jó kondícióban vannak. Főleg így január végén kezdődik a malacozás, lehet, hogy egy-két helyen már van is, a malacoknak, főleg a kocának fontos lesz a tejtermeléshez a téli takarmányozás.” – mondta Kanizsai László hivatásos vadász.

Természetesen nem csak kukoricával etetik a vadállományt, kerül a szórókra lédús takarmány, siló és széna is.

Forrás: Kanizsa TV