Nagyot nézett a dunaszentmiklósi vadásztársaság hivatásos vadásza szerdán a tatai járásbíróságon, amikor megtudta, hogy már nem csak személyi szabadság megsértésével vádolják, de állatkínzással is.
Ez utóbbit arra alapozták, hogy az erdőben általa megölt nagytestű kóbor eb nem múlt ki az első puskalövéstől, ezért kegyelemlövést is kellett alkalmaznia. A bíróság annak eldöntésére, hogy mennyit szenvedhetett a kutya, egy igazságügyi szakértőként is dolgozó állatorvost kér fel.

Amúgy a másik vád kapcsán – az utolsó tanú meghallgatásával – végéhez közelít a bizonyítási eljárás, mely azt hivatott tisztázni, hogy az ügy főszereplője átlépte-e hatáskörét, amikor három– orvvadásznak hitt – fiatalt kiabálva igazoltatott az esti szürkületben még hónapokkal ezelőtt vagy sem. Kérdés: jól tette-e, amikor a földre fektette a két fiút és a lányt, akik közül egyikük édesanyja ragaszkodott ahhoz, hogy tegyenek feljelentés a férfi ellen?

A tegnapi tárgyalás berekesztése előtt a védőügyvéd arra hívta fel a figyelmet, hogy állatkínzásról azért sem lehet szó, mert nem volt ilyen szándék, ráadásul az első lövés után közvetlen közelről megtörtént a kegyelemlövés is.

Forrás: Kemma