Ismét Szegeden báloztak a Dianák. A Diana Vadászhölgy Klubnak ez volt a tizenharmadik ilyen rendezvénye, és immár másodszor rendezték Szegeden. A mulatság mellett fontos a bevétel is, ezt jórészt a vadászat jó hírnevének erősítésére fordítják.

A rendezvényt a Forrás Hotelben Hegyes Zoltán nyitotta meg. A Vadászkamara és a Vadászszövetség megyei elnöke a bálat nagyszerű kezdeményezésnek nevezte. A klub tagjai vadászó hölgyek, vadászfeleségek, vagy csak természetet kedvelő hölgyek.

 

Bán Beatrix, a Diana Vadászhölgy Klub elnöke elmondta, a hölgyek általában valamilyen férfi hatására válnak vadásszá. Azonban valamennyien ugyanazt a szenvedélyt szeretik, ami egy nagyon szoros összetartó erő.

A klubnak évente csak három országos programja van, a bál mellett a tavaszi budapesti FeHoVa és egy őszi szakmai konferenciát szerveznek. A klub fő célja a vadászat elfogadtatása a társadalomban. Ennek érdekében sok gyermekprogramot szerveznek.

Szabó Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője szerint a vadászatot, mint életformát könnyebb elfogadtatni a hölgyeken keresztül.

A bálon egy százhalombattai néptáncos csoport lépett fel, a menüben kisebbségben voltak a vadételek. A bál fénypontja volt, amikor a klubtagok kis színházi jelenetet adtak elő a mai magyar vadászat valóságából. Természetesen a férfi szerepeket is hölgyek alakították.

Forrás: Szeged