Klément György cserszegi fűszerese, Kökény Benő Kétmotoros rozéja és Kiss Attila Cabernet Sauvignon-ja viselheti egy éven át a Vadászok bora címet.
A választást február 26-án tartották, rendhagyó módon most kiállítással és gasztronómiai versennyel egybekötve. A Kereskedelmi iskola tanulói készítettek vadhúsokból ételeket. Ezeket is bírálta szakértő zsűri.

A Pipacs Vadászkürt Egyesület fanfárjával indult a Vadászok bora választás Cegléden, idén rendhagyó módon az Artem Galériában. „Ez a mai rendezvényünk egy jó példája az összefogásnak, hiszen a vadászok bora választás már az Unghváry László borrend jóvoltából és segítségével elég régóta zajlik Cegléden valamilyen formában – mondta köszöntőjében Ujházi György szervező.

A rendezvényt Cegléd polgármestere nyitott meg. „Valamikor borásznak indultam, hiszen Gyöngyösön a főiskolán szőlészet-borászat szakon végeztem. Aztán az élet sokfelé vitt, de mindig is nagy szerelem volt az életemben a vadászat, meg az erdészet.  És megadatott később az is, hogy erdészeti végzettséget és is szerezzek.” – fogalmazott Takáts László.

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskola már korábban is segítője és részese volt az eseménynek, most pedig újra. A vadászok által elejtett és felajánlott vadakból a kereskedelmi iskola tanulói készítettek különleges ételeket, amelyeket szakértő zsűri kóstolt először.

„Nagyon különleges dolog, amikor ennyi vadételt tudunk kóstolni. A mi tisztünk az volt, hogy az itt felvonultatott ételeket próbáljuk rangsorolni, de nehéz volt mert mind kitűnő étel volt.” – mondta el Imregi Tibor, a zsűri elnöke.

Végül úgy döntöttek, a legfinomabbra a szarvas májpástétom, az erdei gyümölcsös őzsült és a Stroganoff fantázianévre hallgató vaddisznóételt készítették el a fiatalok.

A borok esetében is színes és széles volt a kínálat. 17 bort neveztek, ebből tizenhat 2015-ös évjáratú, egy pedig 2009-es volt. A vendégek szavazatai alapján végül Klément György cserszegi fűszerese, Kökény Benő Kétmotoros rozéja és Kiss Attila Cabernet Sauvignon-ja viselheti egy éven át a Vadászok bora címet.

Forrás: Ceglédinfo