A vámospércsi rendőrök engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le két újlétai férfitól. 
A nyomozók 2016. február 29-én házkutatást tartottak egy 34 éves férfi újlétai családi házában, ahol egy sörétes lőfegyvert, egy maroklőfegyvert és több lőszert találtak, amelyek tartásához a helyi lakos hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A rendőrök Sz. Szabolcsot bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Vámospércsi Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az ügyben végzett adatgyűjtés alapján a nyomozók még aznap házkutatást tartottak Sz. József újlétai lakosnál is, amelynek során a férfi személygépkocsijának csomagtartójában egy sörétes lőfegyvert, egy maroklőfegyvert és lőszereket találtak.

A nyomozók a 29 éves férfit előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy a fegyvereket és a lőszereket Sz. Szabolcs adta oda neki azért, hogy azokat elrejtse. A rendőrök az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket lefoglalták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs Sz. Szabolcs ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, Sz. József ellen – szabadlábon hagyása mellett – bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Forrás:Police