Otthon-teremtési program szárnyasoknak, avagy lezárult az erdőgazdaság madárodú-készítő pályázata

A madarak életében tavasszal az egyik legfontosabb időszak, a költés veszi kezdetét. A párválasztástól a fiókák kirepüléséig átlagosan mintegy másfél hónap telik el, az első fiókák már május közepén elhagyhatják természetes vagy mesterséges fészekodúikat. Az időzítés tehát nem véletlen.

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_odu201604.JPG
Azt kértük a jelentkezőktől, hogy természetes vagy újrahasznosított anyagok felhasználásával március végig készítsék el ezen „lakhelyeket” madaraink számára. Az érdeklődést jól jelzi, hogy nemcsak Miskolc környékéről jelentkeztek a természetbarátok, hanem az ország több pontjáról, például Sopronból is kaptunk madárodúkat.

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_odukarkast2016.JPG

Nagyon sok igazán egyedi és kivitelezésében is különleges alkotás érkezett, a pályázók igazán kreatív és ötletes megoldásokat is felhasználtak az építésnél. A szebbnél-szebb madárlakokat a társaság által kezelt Füzérradványi Károlyi-kastélypark Arborétumába helyeztük ki. A tíz legjobb alkotás készítőjének jutalma pedig egy-egy Északerdő Zrt-s ajándékcsomag – foglalta össze Bózsó Gyula, az erdőgazdaság műszaki osztályvezetője.

Forrás: ForestPress