Hasba lőttek egy 30 éves családapát egy simontornyai kacsavadászat közben.

A fegyvert egy rendőr tartotta.
Kacsára vadászott három férfi Simontornyán vasárnap - adta hírül az RTL Klub híradója. Az utlsó lövés délután öt óra körül dördült el, azonban kacsa helyett az egyik igari vadászt találta el, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

- Senki nem hiszi el, hogy ez megtörténhetett - mondta a híradónak a férfi bátyja, akinek a sógora szólt, hogy öccsével szörnyűség történt. Már nem láthatta életben imádott rokonát:
- Mire leért ide a sógorom, akkora az öcsém már halott volt. Jöttem én is, de akkor már nem is engedtek ide a rendőrök.
Kiderült, hogy a férfi egy éve kezdte a vadászatot, a csatorna azt mondja, hogy a közösségi oldalán is szinte csak vadászatról szóló képeket találni, több fegyvert is vett magának, amelyeket példás rendben tartott. A férfi bátyja elmondta: öccse hat éves kislánya még nem tudja, mi történt, nem merték elmondani neki édesapja halálhírét.

Az adó úgy tudja, a halálos lövés másfél méterről érte a férfit, a puskát pedig egy rendőr tartotta:
- Mivel a feltételezett elkövető a rendőrség állományában dolgozik, ezért a hatásköri és illetékességi szabályokra figyelemmel az ügyben a nyomozást a Szekszárdi Nyomozó Ügyészség végzi. A nyomozás még a kezdeti szakaszában tart, így gyanúsítotti kihallgatás még nem történt - mondta az RTL-nek dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Azt nem tudni, hogy a rendőrt felfüggesztették-e.

Forrás: Blikk