Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy szeptemberben lebukott orvvadász ellen Nógrád megyében - értesült a HavariaPress.
A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói ez év szeptember 22-én kaptak információt arról, hogy Jobbágyi külterületén egy orvvadász tevékenykedik. Nyomozásuk során kiderítették, hogy az elkövető két vadlest is kialakított egy, a faluhoz közeli erdőterületen, majd ott engedély nélkül vadászott. A rendőrök az egyik leskunyhóban több 22-es kaliberű lőszert, valamint orvvadászathoz használt eszközöket - kesztyűt, lámpát, akkumulátort, kukoricát és kézikocsit - foglaltak le. A gyanúsított és rokona családi házában megtartott házkutatáson - a szakértői vélemény alapján - egy 22-es kaliberű golyós lőfegyvert és az ahhoz tartozó távcsövet, valamint 58 darab különféle kaliberű lőszert találtak, melyek tartására a férfi hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A nyomozók a fentiek mellett még házi készítésű hangtompítót, különféle vadtrófeákat, valamint csomagolt, lefagyasztott vaddisznó-, gímszarvas-, muflon- és őzhúst is lefoglaltak. A hatóság a 49 éves férfi ellen az eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Pásztói Járási Ügyészségnek.

Forrás: HavariaPress