A Conservation International új, 360 fokos virtuálisvalóság-filmjével bárki feltérképezheti az amazonasi esőerdő szépségét és változatosságát.

Az Under the Canopy (A lombozat alatt) című filmmel részletesen megismerkedhetünk a régió igen változatos környezetével. A látvány mellett a film fontos üzenetet is közvetít, méghozzá azt, hogy ez a csodálatos táj veszélyben van, védenünk kell.

Az amazonasi régióban az erdőirtás miatt évente eltünedező erdőség területe a szervezet szerint óriási, már 1,5-szöröse a Yellowstone Nemzeti Parkénak.
A film egy 60 méteres ceibafán indul, majd leérkezés után egy helyi vezetővel indulhatunk kirándulni.

Az erdőirtás hatása nem csak az itt élő 30 millió embert érinti. Az amazonasi fák szénelnyelőként funkcionálnak, elnyelik és eltárolják a szén-dioxidot, minek folytán csökken az üvegházhatású gáz szintje a légkörben.
Amazónia emellett több fajnak ad otthont, mint bármely más élőhely, ezáltal nagyon fontos szerepet tölt be a globális biodiverzitásban. A filmet megtekintve trópusi madarakat, pillangókat, lajhárokat és számos más élőlényt láthatunk.
Akár VR-szemüveggel nézzük, akár a 360 fokos videót választjuk, első kézből tapasztalhatjuk meg az ott élők mindennapjait.

A szervezet közleménye szerint a filmet két helyszínen, egymástól 2200 kilométeres távolságban, Suriname-ban és Ecuadorban vették fel.

Forrás: Hiradó