eros bika gyulaj2Újabb erős bika esett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nél, ezúton a Kisszékelyi Vadászterületen még október 13-án.

A hajnali cserkelés során tarvadak társaságában megpillantott bika uralta Kovács Károly kerületvezető vadász kerületében lévő barcogóhelyet.

Pár nappal az események előtt már meglátott bikára nem is kifejezetten elejtési szándékkal mentek a vadászok, hanem, hogy reggeli fényeknél, jobban szemügyre lehessen venni az erős lapátost.

A domb él mögött barcogó, sokszor tarvadait, takarásban terelgető bikát aznap nehezen lehetett megtalálni, azonban egyik pillanatban a letört csipkéről a kísérő egyértelműen felismerte: „Ez az a bika!”

A magyar vadász és kísérője közelebb cserkelve csak halk tőszavakkal, suttogva tudtak kommunikálni, ahol nagyjából ennyi hangzott csak el: „Ez az a bika, és ez egy nagyon jó, érett bika! Micsoda vitorlák!”.

eros bika gyulaj1

Figyelve a nagy lapátost egyszer csak halk kattanás jelezte a puska tűzkész állapotba kerülését. A vendég halkan suttogta „Ekkora bikám még úgy sincs, engedelmeddel meglövöm.” A pontos lövés után a vad azonnal tűzbe rogyott, elhallgattatva a barcogó helyet, mintegy néma csenddel tisztelegve a hely addigi uralkodójának.

A közel 5kg-os trófeatömegű bika a megyei bírálaton 210 feletti pontszámot kapott kiérdemelve ezzel az országos bírálatra való továbbjutást. A vad bírálati kora 11 év.

Forrás: Gyulaj Hunting Magazine