aranyérmes vaddisznót lőttRábapatona - Hatalmas vaddisznót lőtt nemrégiben a rábapatonai Vig József. A vadkan több mint kétszáz kilót nyomott, agyarai aranyérmet kaptak.

A rábapatonai Vig József, a helyi vadásztársaság tagja július derekán indult esti lesvadászatra fiával a helyi erdőbe. Többórás várakozás után tűnt fel a vaddisznó, melyet az első lövéssel sikerült leteríteni.

– Már kezdtük feladni a várakozást, amikor az erdő felől ágrecsegésre lettünk figyelmesek: gyors léptekkel bújt ki az erdő takarásából egy vaddisznó. Megcéloztam a vadat, mely azonnal tűzben rogyott. Újratöltés után percekig várakoztunk. Amikor úgy gondoltuk, hogy a vad már átköltözött az örök vadászmezőkre, lemásztunk a lesről, hogy megkeressük. Mintegy harminc-negyven méterre pillantottuk meg a nem mindennapi állatot – idézi fel a történteket Vig József.
Az elejtett vadkan 220 kilót nyomott, így hazaszállítása sem volt egyszerű: József egy vadászbarátját, Bári Zoltánt hívta segítségül. A bírálaton kiderült, a vaddisznó valóban különleges példány: az 5 éves állat agyarai aranyérmes minősítést kaptak.

Forrás: Kisalföld