ipolyerdő hajtásKét vadásznap alatt, összesen hat hajtásban 52 vaddisznó és két róka került terítékre az Ipoly Erdő Zrt. Litke-Nógrádszakáli Vadászterületén néhány napja. A társasvadászaton húsz német, osztrák és svájci vendég vett részt.

Bajnai Csaba, a cég szécsényi erdészetének kezelésében lévő területen megrendezett társasvadászat vezetője a ForestPress kérdésére elmondta, hogy az első napon még kiváló volt az időjárás és a gondos előkészítő munka is meghozta eredményét.

ipolyerdő teríték– Az első napi három hajtásban egy róka és 39 vaddisznó került puskavégre, így öt kan, hét koca, kilenc süldő és 18 malac feküdt az esti terítéken. A második napon, szombaton azonban leszállt a köd, rontva a látásviszonyokat, akkor már csak 13 vaddisznót és egy rókát sikerült elejteni. A két vadásznapon húsz hajtó és 20-25 kutya működött közre.
A szervezők a vadászat után méltó helyszínen, a szécsényi kastélymúzeum parkjában készítették el a terítéket.

Bajnai Csaba elmondta továbbá, hogy egyenként húsz-harminc hektáros sűrűségeket hajtottak meg. A sikerhez nagymértékben hozzájárult az is, hogy a vendégek jól lőttek: két-, két és fél lövés jutott egy vad elejtésére. Faragó Zoltán

Forrás: ForestPress