bakonyerdő trófeamustraSárosfő - Az elmúlt évek sorába beleillik az ide szarvasbőgési időszak, minőségben és darabszámban is hasonló volt a teríték, mint az előző esztendőkben.
Immár negyedik alkalommal hívták vendégeiket, vadászaikat, munkatársaikat, partnereiket a Bakonyerdő Zrt. sárosfői vadászházához. Peer László erdészeti igazgató kezdeményezése gyökeret vert, fogalmazta meg köszöntőjében Varga László vezérigazgató.

A Bakonyerdő trófeamustráján hagyományosan a szeptemberi terítékről adtak számot. E feladat ezúttal is Korn Ignác vadászati osztályvezetőnek jutott. A szakember elmondta, a hideg idő elvileg kedvezett volna a gímszarvas párzásának, csakhogy a folyamatosan szakadó eső szétverte a nászt. A rossz időjárás miatt a szarvasbőgés fő időszaka egy hétről négy-öt napra szűkült szeptember 19-től. Ebben a pár napban 65 bikát lőttek, ami jó teljesítmény.

trófeamustra bakonyerdő zrt

A Bakonyerdő vadászterületein szeptemberben 161 bikát ejtettek el, ezek átlagsúlya hat kilogramm volt. Százharmincat elbíráltak, ennek a fele érmes lett. A trófeák közül 20 volt nyolc kiló feletti, egy átlépte a tízkilós álomhatárt.

A legszebb bika a devecseri erdészet területén esett, a trófea súlya 10,81 kilogramm volt, amire 213,8 pontot adtak a trófeabírálók, ezzel aranyérmes minősítést kapott. A bikát egy osztrák vendég ejtette, a kísérője Csabai Zsolt hivatásos vadász volt.

Forrás: Napló Online / Fotó: Gáspár Gábor