kiemelkedő őzbak163,08 cicKétségtelen,hogy Baranya megye dél-nyugati csücske, a Szentlőrinc- Szigetvár között elterülő vadászterületek egészen kiváló őzpopulációk élőhelye.
Évtizedek óta, rendre erős bakok kerülnek ki ezekről a területekről és nem ritka az öt- hatszáz, vagy efölötti bakok trófeasúlya sem. Az idei évben a két kapitális bak került ki ezekről a területekről, de a megye keleti részén, Véménd környékén is erős baknak örvendezhettek a vadászok.

aranyérmes őzbak pellérdA Szabadszentkirályi Környéki Gazdák vadászterületén, május 01.-én reggeli cserkelésen esett az idei baranyai rekorder. Az elejtő egy olasz vadászvendég, akit két kísérő, Kovács László és Halas Béla segített a sikerhez. A bak kiskoponyás súlya 629 gramm, CIC pontja 163,08.

Pécs nyugati oldalán Pellérd község határában, a Nyugat Mecsek TFVT vadászterületén 557 grammos baknak örülhetett az a német vendég, akit Szili Attila hivatásos vadász kísért az április 29.-ei vadászaton. A trófeát a megyei bírálaton 146,83 nemzetközi pontra értékelték, ami magasan aranyérmes minősítést jelent.

véméndén esett őzbakMegyénk keleti részén Véménden, Fábik Sándor hivatásos vadász kíséretében került terítékre az a bak, melynek huszonnégy órás tömege 495 gramm, nemzetközi pontja 130,08.

Forrás: Vadászkamara Baranya