fehér vadkanA képen látható vadkant Juhász Antal hozta terítéke, a makói Marosmenti Vadásztársaság területén a Maros árterében Verebesben.

Diána 2013.október 6-án vasárnap mosolygott vadásztársunkra. Ezen a szép vasárnap estén Antal úgy döntött, kiül a maga által épített ülőkére, mely egy les közelében található az ártérben. A les és az ülőke közt félúton kiszállt az autójából, hogy friss nyomokat keressen. Korán volt még épp, hogy elmúlt hat óra, ezért nem is gondolta, hogy ilyen korán vaddisznóval fog találkozni a gyepen.

A puska a járműben maradt. Visszatérve a nyomozásból, döbbenten vette észre, hogy felé tart egy konda, az élén egy nagy fehér kannal. Óvatosan kivette a fegyverét, as az autó mellett guggolva kezdte sebtében tölteni azt. A lőszerek csilingelését már a disznók is észlelték, és vágtatva igyekeztek a Maros menti erdősávba. Ekkor dördült az első lövés, A nagy fehér összerogyott. Elment még egy lövés egy süldőre, de az célt tévesztett. Közben a kan magához tért, felugrott és futott a többiek után. Következő lövésre már nem volt lehetőség. Egy közelben vadászó barát segítségével sikeres volt az utánkeresés, az erdőtől 10 lépésre lett meg a kan. Nagy volt az öröm, hiszen ilyen színű vaddisznóval keveseket hoz össze a vadászszerencse.

Súlya körülbelül 150 kg, nagyagyara 19 cm hosszú.