Noha nem ez büszkélkedhet a legnagyobb lapátokkal, mégis az egyik legékesebb gyöngyszem volt a képen látható dámbika a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészetének trófeamustráján.
Ladislav Müller felvidéki magyar vadász az szemle reggelén, november 8-án lőtte Zám Zalán kíséretében, így először díszíthette – nem is akármilyen – teríték a rendezvényt.

Bár a becslések szerint a lapát tömege 4,5 kilogramm, és akár 200 pontot is kaphat a terítéken fekvő bika, a boldog elejtő bevallása szerint nem a trófeákért jár vissza az állami erdőgazdasághoz. „Én vadászni szeretek” – szögezi le ízes palócsággal, az agancssúly számára nem szempont. Az impozáns dámot a kísérő vadász nemegyszer lefotózta, több vendéggel is kereste a barcogás alatt – hiába. „Valószínűleg igaz a mondás, hogy ilyenkor a bikák néha szünetet tartanak, kifekszenek a sűrűbe” – jegyzi meg. A mustra reggelén aztán véletlen szerencse érte a felvidéki Nimródot, aki a rendezvényre érkezett ugyan, de ha már ott volt, egy jól ismert barcogóhelyre is kiment Zalánnal, ahol korábban már sikerrel járt. Este is látták ezt a lapátost, de eltűnt előlük a csalánosban, így egy gombos bikát ejtett el. Ám hajnalban rámosolygott a vadászszerencse: 147 méterről lőtte blatton az oly sokáig keresett kapitális bikát, amely 10 méteres halálvágta után esett el. A rálövés helyére érve már látni lehetett az agancsot. A kísérő vadász – aki egyben kerületvezető is a NEFAG Zrt.-nél – úgy monda: ez a lapátos a legnagyobb, amit az általa kezelt szabad területen lövetett.

Forrás: HuntingPress