Igen nagy szerencse érte április 27-én a Nábrádi Petőfi Vt. olasz vendégvadászát: az egyesület vadászterületén hozhatta terítékre élete bakját.
A kapitális agancs kiskoponyás tömege 602 gramm. De nem ez volt az egyetlen tekintélyes trófea, amelyet az egyesülettől vittek haza ebben az idényben.

A bakot már ismerték, ám az előző vadászati évben még fiatalnak ítélték, így nem hozták terítékre. Idén is ugyanott foglalta el revírjét, ahol tavaly. Elejtése kalandos volt. Április 25-én hajnalban a vendég 150 méterről sebezte a vadat: a lövés jobb hátsó lábán, a combon érte. Csont nem tört, a bak takarásba menekült. Kutyával indultak a keresésére – eredménytelenül, mint ahogy este, illetve másnap hajnalban és este sem jártak sikerrel.

Két nappal rá hajnalban azonban megpillantották a magas fűben az agancsát. Körülbelül 80 méterről várták, hogy felálljon, és pár perc múlva a kitartást siker koronázta: a bak tűzbe rogyott a lövés után. A vendég meghatottan vehette birtokba a bakot, amelyet 6 évesre bíráltak. Az agancs kiskoponyás tömege 602 gramm, 157,5 nemzetközi ponttal kapott aranyérmet.

Forrás: HuntingPress