A tavaszi „agancs mustra” után ismét megtelt az Ópusztaszeri Vízügyi Vadásztársaság vadászháza agancsokkal.

A hét környékbeli társaság a Vízügyi Vadásztársaság, Új Barázda Vadásztársaság Szentes, Csanytelek és Térsége Földtulajdonosi Vadásztársaság, Öszeszék és Környéke Földtulajdonosi Vadásztársaság, Új Élet Vadásztársaság Csanytelek, Sándorfalvi Vadásztársaság, Ruzsa és Környéke Földtulajdonosi Vadásztársaság mintegy 150 darab agancsot hozott el augusztus 12-én a kihelyezett bírálatra.

Preszner Sándor, a Csongrád megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati osztály felügyelője vezette a bírálatot. Preszner Sándor elmondta: örömmel tesz eleget a hasonló felkérésnek, segítve ezzel a vadászatra jogosultak munkáját, így nem kell a hivatásos vadászoknak parkoló gondokkal küzdeni, felszabadultabban értékelik egymás munkáját.

Mint általában az ilyen és hasonló eseményeken a résztvevő vadőrök sztorizgatva, egymást ugratva, de a szakmai igényesség betartásával mondtak véleményt az agancsokról és a helyiek által hozott kettő darab agyarról.

Külön említést érdemel Olajos Sándor rendellenes agancsú bakja, Kasper Máté kanja valamint a zalai vendégvadász által sebzett, Kovács Norbert tiszakécskei vérebvezető Remény nevű kutyájának eredményes munkája (800 méter vezeték munka, 800 méter hajsza) után birtokba vett ezüstérmes bak.

Forrás: HuntingPress