Szeptember 5-én az Almamelléki Hunor Vadásztársaság Szentlászlói területrészén hozta terítékre Bernd Harald Bagusat német vendégvadász az idei idény eddigi legnehezebb agancssúlyú gímbikáját (14,04 kg, 247,88 IP).
A kísérő hivatásos vadászt, a mindössze 26 éves ifj. Rákóczi Jánost kérdeztük az elejtés körülményeiről.

VADÁSZLAP: Miként hozták terítékre a bikát?

Ifj. Rákóczi János: Esti lesen ültünk egy vadföldnél. A közeli erdő mellől morgó hangon bőgött egy bika. Úgy döntöttünk, hogy rácserkelünk. Az erdő szélénél megláttuk a szarvast és még kilenc tarvadat. Nehéz volt a közelükbe férkőzni, mert az egyik,hozzánk közelebb álló tehén állandóan felkapta a fejét. Végül olyan negyven méterre lehettünk, amikor sikerült elbírálni, majd elővenni a célzóbotot. Ekkor újabb nehézségbe ütköztünk, ugyanis a bika az egyik fa takarásába sétált, nekünk meg követnünk kellett a mozgását, ezért arrébb kellett mennünk a célzóbottal. Végül próbálkozásainkat siker koronázta...


VADÁSZLAP: Ismerték már a bikát korábbról is?

Ifj. Rákóczi János: Igen. Korábban még barkás aganccsal láttam a bikát, utána meg még egyszer összehozott minket a sors. A tavalyelőtti hullajtott agancsának jobb szára mind a mai napig megvan.

VADÁSZLAP: Mióta jár Bagusat úr vadászni Önökhöz?

Ifj. Rákóczi János: Már húsz éve jár rendszeresen Magyarországra. Többségében a mi társaságunknál űzi a vadat, de természetesen más tájakon is vadászik. Én úgy tudom, hogy elsősorban a szarvasbika és az őzbak érdekli.

Forrás: HuntingPress