Egy több mint 13 kg-os trófea a somogyi vadászok idei legnagyobb büszkesége. A Sefag Zrt. mustráján, Kaszón ezúttal több mint 70 agancsot szemléltek meg a szakemberek, közülük szinte mindegyik elismerést is kapott.
A rendezvényre nemcsak az ország minden részéről, hanem Németországból és Ausztriából is érkeztek vadászok.

73 trófea került terítékre a Sefag Zrt. októberi személéjén Kaszón. Az érdeklődők szemügyre vehették a legkülönlegesebb agancsokat, amelyeket a bírák a színük, méretük és súlyuk alapján is pontoztak. Ez a 13 kilogrammos trófea nem csak a vadászok legnagyobb büszkeségének számított, hanem a legmagasabb elismerést is megkapta.

Galamb Gábor vezérigazgató Kaszó Zrt.:
Egy három évvel ezelőtt már ilyen apró pici kis eredményeket észlelhettünk, tavaly még többet és azt hiszem, hogy az idén is elmondhatjuk, hogy ismét léptünk egy kicsit előre, hiszen ismét 13 kg fölötti bika volt a legnagyobb trófeasúly az idén. 13,16 egészen pontosan és 230,14 nemzetközi pontot kapott erre.

A rendezvényen elhangzott: nincs lövéskényszer, a legfontosabb a megfontoltság és az állat pontos szemrevételezése. Amennyiben a legkisebb kétely is felmerül a szarvas korát illetően, nem szabad rálőni - fogalmazott Galamb Gábor a trófeaszemle megnyitóján. A helyi és környékbeli vadászok mellett elsősorban Németországból és Ausztriából érkeztek Kaszóra.

Forrás: Somogy TV, Híradó