Hatalmas vaddisznót lőtt a 36 éves Peter Maximov üzletember az oroszországi Cseljabinszkból november 13-án. A közösségi oldalakon keringő hírek szerint a kan súlya 535 kilogrammot nyomott.

A vadászat Shokurov falu közelében történt az Ural hegységben. Peter felült a falu közelében lévő magaslesre, ahogy szokott hétvégenként. Előtte tett ki egy kis csemegét a szóróra, hogy több esélye legyen.

Amikor meglátta a szórón a hatalmas állatot annyira megdöbbent, hogy nem akart hinni a szemének. Lövésére a hatalmas állat elugrott és bemenekült a közeli erdőbe. A vadász hívta a vadőrt, hogy együtt induljanak el a hatalmas nyomokon.

Sokáig nem volt egyetlen csepp vér sem, csak hosszú idő elteltével találták meg az első cseppet. Mélyen az erdőben haladtak a nyomokon, amikor megtalálták a sebágyban fekvő óriás disznót. Peter lövésére a kan támadásba lendült, és csak egy harmadik lövés tudta megállítani a felbőszült állatot.

Az óriás vaddisznó súlyát nem volt könnyű megállapítani, mert nem volt alkalmas mérleg, de végül 535 kg-ot mutatott a mérleg nyelve!

Forrás: e1.ru