A képen látható őzbakot az idénykezdés első napján sikerült Baranyai Ferencnek terítékre hoznia az aldebrői Cseralja Vadásztársaság (Heves megye) területén.


„Magosi Márton hivatásos vadásszal a Malom árok melletti búzaföldre ültünk ki bakokat lesni. Hosszú ideig élveztük a természet változatos életét, anélkül hogy komolyabb mozgást láttunk volna. Mezei nyulak kergetőztek a vetésen, fácán kakas kakatolt a hátunk mögött, cserebogarak pattogtak a kalapunkon.

Az „idilli” csendet, a távolban elrobogó motorosok zavarták fel. Bár nagyon zabosak lettünk miattuk, hogy elrontják a vadászatunkat, most pont a mi „malmunkra” hajtották a vizet és ők hozták el a vadász szerencsét.

A Malom árok túloldalán haladva, zajongásukkal a búzatáblára űzték ki az arra legelésző őzbakot. Marci a bírálat után megerősítette, hogy ez az a bak, amelyet régóta figyel a területen és az elejtendők közé sorolt.

Innen már gyorsan peregtek az események és pár pillanattal később már a mezei ravatal fölött álltunk. A tiszteletadásnál nem maradhatott el a vadászkürt sem, e remek baknak, amely jobb szárán még egy „plusz elülső ágat” is viselt. Így végül a páratlan nyolcas trófea bírálati tömege 356 gramm lett.”

Forrás: Baranyai Ferenc