kutyakiállításHatodik alkalommal rendezték meg Szilvásváradon a nemzetközi kutyakiállítást.
A háromnapos rendezvényen minden eddiginél több, csaknem ötszáz vadászebet neveztek a versenyre a főként magyar tenyésztők. A borsodi Vadászkürt együttes nyitotta meg a szilvásváradi nemzetközi kutyakiállítás harmadik napjának versenyét. Húsvét hétfőjén az ország minden tájáról benevezett vadászebek vonultak föl a zsűri előtt.
„Ez az egész rendezvény a vadászat és a vadászkultúra tiszteletére zajlik – mondta Korozs Gábor főszervező. - Amikor vége van az egyedi bírálatoknak, egy Hubertus szentmisével tisztelgünk az ünnepnek és a vadászkutyáknak. Utána kiválasztjuk Magyarország legszebb vadászkutyáját.”
Lukács Tamás, az országgyűlés emberjogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának elnöke, a rendezvény egyik védnöke a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének 112 éves múltjára emlékeztetett.

„Nagyon erős közösségépítő szervezetek voltak Magyarországon az elmúlt száz évben, ami nemcsak megbecsülésre érdemes, hanem továbbfejlesztésre és továbbgondolkodásra is. Most itt a főszereplők a kutyák, de a kutyák mögött mindig ott van a gazda, az ember. Az alkotmány aláírásának napján legyünk büszkék arra, hogy az európai alkotmányok történetében először kerül be a biológiai sokszínűség védelme egy alkotmányba. Hisz ahogy szétnézünk a kutyák között, mi más ez, ha nem a biológiai sokszínűség védelme?!

Forrás: MR1-Kossuth