angol vérebAz Országos Magyar Vérebegylet a Bakonyerdő Zrt. sárosfői vadászházánál nehezített vércsapa versenyt és elővizsgát tartott.

A vérebvezetők sok éves kihagyást követően mondhatni hazatértek Sárosfőre, a magyar vérebezés megszervezőjének szülőhelyére. Az Eszterházy hitbizomány sárosfői öreg erdészházában született 1883-ban id. Fuchs Antal, aki Eszterházy Tamás kezdeményezésére az 1920-as évektől kezdődően szervezte a magyar vérebezést. 1936-ban Sárosfőn rendezték meg azt a vadászberkekben elhíresült, máig sokat emlegetett nemzetközi vérebversenyt, ahol Fuchs Antal Dido von Wasserberg nevű hannoveri vérebével parádés sebzett vad utánkeresést mutatott be.

Az idei versenyre az ország minden tájáról érkező vérebvezetők a hely szelleméhez méltóan kiválóan képzett ebekkel álltak rajthoz, hogy a szigorú bírók és a népes nézősereg előtt megmutathassák felkészültségüket. Bár az időjárás nehezítette mind a kutyák, mind pedig vezetőik munkáját, szoros versenyben, remek eredmények születtek. A nádasdi illetőségű Perjési Balázs Rábaparti Nyomkereső Arany nevű, 2 éves szuka bajor hegyi véreb kutyájával megnyerte a versenyt. A 2. helyezett Vereczkey Bálint által vezetett Szentpéterföldi Aba mindössze másfél perccel maradt el az abszolút dicsőségtől, pontszáma az első helyezettével azonos: 200 pontot ért el. A dobogó harmadik fokára a Nyírerdő Zrt. hivatásos vadásza Misó Mihály és kiváló, tapasztalt 7 éves hannoveri kan kutyája állhatott.

Forrás: Veszprém Megyei Vadászkamara