Vizsgáztak a vizslákKáptalanfa-Sárosfő – Némely kutya ugyan megszeppent a nagy tömegtől, a számukra ismeretlen ebektől és a körülményektől, de összességében jól teljesítettek a vizsgán.

A Veszprém Megyei Vadászkamara kynológiai bizottsága ezúttal is a Bakonyerdő Zrt. devecseri erdészetének sárosfői vadászházánál rendezte meg a szokásos vizsla munkavizsgáját. A résztvevő ebek számán látszott, hogy a törvény szerint vadászatokon csak vadászati alkalmassági vizsgával rendelkező kutyák vehetnek részt, kétszer annyi gazda hozta el a társát a vizsgára, mint tavaly.

A jó képességű, fegyelmezett kutyáknak nagy szerepük van a vadászatok során, hangsúlyozta Pap Gyula kamarai elnök. A megyei kynológiai bizottság elnöke, Maróti Béla arról beszélt, a vizslák segítők, ha jól dolgoznak. A fegyelmezetlen kutya a saját, és mások vadászatát is elronthatja. A vizsgáztatásban Maróti munkáját dr. Sándor Gyula egyetemi docens, az országos kynológiai bizottság elnöke segítette.

A vizslákkal szemben alapkövetelmény volt az engedelmesség. Ezen felül vizsgáztak mezei munkából, légszimat utáni fácánt kellett megkeresniük, vízből kacsát kellett kihozniuk, és sebzett nyulat kellett felkutatniuk.

További képek itt!

Forrás: Napló Online