Egy újabb vadászkutya klub alakult meg 2014. március 8-án Aliréten, a Sefag Zrt patinás vadászházában.
Ezzel hazánkban egy kevésbé ismert, mindenes vadászkutyafajta, az Alpesi Tacskókopó került hozzáértő vadászemberek gondozásába. Célul tűzték ki a fajta magyarországi megismertetése mellet azt is, hogy tenyésztik, gondozzák, vizsgáztatják és megőrzik a fajta eredetét.

Az első, alakuló gyűlésen közel húsz kutyavezető és a huszonöt kutya jelent meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy az anyaország, Ausztria, mellet Szlovákiából is érkeztek vendégek. Az Osztrák Tacskókopó Klub elnöke, Erwin Weiss Úr is, meglátogatta a rendezvényt. A hazai kutyavezetők az ország különböző pontjairól érkeztek, köztük sokan hivatásos vadászként dolgoznak és a mindennapi munkájukban is használják ezt a kutyafajtát. A megalakulást követően egy tartalmas ebédet fogyasztottak el a résztvevők. Ebéd után baráti beszélgetések, ismerkedések zajlottak .

A frissen megalakult fajtaklub továbbra is várja a fajta után érdeklődő és a fajtával rendelkező kutyavezetők jelentkezését az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: Utánkeresők