Június harmadikán különleges fotótárlat nyílt, „A Kiskunságtól, a Kalaháriig” címen, a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati részlegén. A tárlat Fabó Ferenc és Józsa Fábián 25-25 természetfotóját mutatja be a látogatók számára július 5-ig.

Érdekesség, hogy a fotósok már gyermekkoruk óta ismerik egymást, hiszen együtt nőttek fel Dunaegyházán, egyszerre lettek vadászok és az évek során számos alkalommal hódolhattak egymás társaságában közös szenvedélyüknek.

A jogász végzettségű Józsa Fábián igazi világlátott ember, aki a fotózással való megismerkedéséről így nyilatkozott: „…feleségem révén, aki külügyi tisztviselő, négy évet az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban töltöttünk, majd néhány évre rá, újabb külszolgálat révén eljutottunk Dél-Afrikába. Itt vált szenvedélyemmé a természet megismételhetetlen pillanatainak megörökítése.”Érdemes megemlíteni, hogy a szóban forgó művészember nem csak fényképezőgépet ragadt az eltelt évek során, hanem írt már könyvet is, amelynek címe „Umzingeli az álmodó vadász”. (A kötet megvásárolható webshopunkban, ide kattintva.)

Fabó Ferenc nevével a természetfotók szerelmesei találkozhattak többször, aki fotós életútjáról így vallott: „…szakmailag sokat jelentett számomra, hogy a Nimród Fotóklub tagja lehettem. 1989-ben megalakítottuk a Nimród Fotóklub Mezőföldi Csoportját, 2007-től pedig Mezőföld Természetfotó Egyesület néven működik a csapat Dunaújvárosban. Az 1989-es megalakulástól 24 éven keresztül az én vezetésemmel országos ismertséget és elismertséget szereztünk.”
 

A kiállításon megtekinthető fotók az alkotók életútjának megfelelően Magyarország (Fabó Ferenc) és Dél-Afrika (Józsa Fábián) élővilágát mutatják be.

A tárlat címe: Történelmi modellvasút kiállítás és Vadászati Múzeum – Keszthely, Pál u. 1, 8360

Forrás: Vadászlap